tisdag 18 maj 2010

Vanlig Helg

Vanlig helg för #555

Vad händer en vanlig helg. Kommer hem från jobbet vid femtiden på fredagen den 14 Maj, efter att plockat ner torsdags-träningens kläder på Vallen. När man väl är hemma så väntar dom båda uteplatserna. Inte att sitta och slappa på precis. Istället väntar en riktig genomgång av rabatter och gräsmatta. Se till så att humlen klättrar rätt vid portalen. Kommer nog att bli riktig lummig i år. Risk för att man inte kommer in genom den till hösten.

Portal i väntan på humlen

Senare på kvällen är det dags att förbereda frukosten för en liten promenad på lördagsmorgon.Packa ryggsäcken med förnödenheter kamera och kikare. Sedan sovdags efter att sett någon Major Leage-match under kvällen Chicago Cubs mot Seattle Mariners bjöds det på, på ESPN America.


Sedan vaknar man på morgonen 15 Maj av att regnet piskar mot sovrums fönstret. Men skam den som ger sej. bara att ta ryggsäcken och gå ut till bilen. Sedan se vilket håll himlen är ljusast. Så vid sjutiden sticker man iväg mot den ljusa himlen. Känns riktigt skönt när vägen torkar upp efter nån mil. Efter en halvtimme hamnar man här.

Starten för vandringen

En led som började riktigt naturskönt. Med vitsippelundar och vattendrag

Inte snö men vitsippor

Sedan bar det iväg rätt in i den ljupa skogen. Trodde jag iallafall. Efter ett tag blir man ju hungrig så under jakten på en rastplats i skogen . Så startar ett riktig störtregn. varade resten av promenaden. Det vara ju bara till att plocka fram regn-stället både till mej och ryggsäcken. så när hungern tog överhanden och rastplatsen dök upp. Var det ju bara till att duka upp frukosten. Tur att man är själv i skogen när man sitter i ösregn och äter frukost, tänkte jag. Precis då dök väl hon upp tjejen med hunden. Finns tydligen mer tokar än jag som ger sej ut i regnet.


Frukost-ställe 15 Maj 2010

Mätt och belåten så var det bara att bege sej vidare. Blev väl lite besviken på resten av leden. Gick lite väl mycket genom villa områden. Men den var lättgången iallafal. Så nu har den testats på. Så efter fyra timmars promenad var man tillbaka vid bilen. Sedan var det bara att bege sej hem och sedan till vallen och tvättmaskinerna resten av helgen. (Kan läsa om i förra inlägget)




Ett av vattendragen under promenaden

Lovade ju också ett cognacs-tips. Tisdag 1 Juni släpper Grönstedts Cognac:s-hus sin traditionella Nationaldags- cognac. Men som ni vet händer det ju nått speciellt i år. Så därför blir Cognac:en en hyllning till kronprinsessans bröllop. det kommer att vara en specialblandning som är blandad av Masterblender Folke Andersson. Kommer att ha en snittålder på 40 år. Kommer bara att säljas i 2010 numrerade flaskor (Pris 799 Kr 500 Ml.) Namnet på flaskan:

Grönstedts National 2010 Mariage

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar