tisdag 1 november 2011

Månadens Cognac


Månadens Cognac
November 2011

Lheraud
Cocnac
V.S.O.P.



Familjen Lheraud startade sin Cognac:s-bana med att starta en vingård 1639. För att att under den senare hälften av 1800-talet starta upp ett cognac:s-hus. Men det var först 1971 som dom lanserade sin egen Cognac med namnet Lheraud. Lherauds Cognac:s-hus ligger i den finaste delen av Petite Champagne. Dom flesta Cognac:s-producenterna använder druvan Uni Blanc. Men Lheraud har en blandning av tre druvsorter 80 % Uni blanc 10 % Colombard och 10 % Folle blanche. Vilket är ovanligt nu för tiden, detta  ger Cognac:en en personligare smak

Mitt omdöme och poäng:

Färg:
Behagligt mörka ben med en jämn mitt utan kula. Kopparbrun färg med grön topp

Doft:
Oj vad mycket dofter, Fruktig doft av , vanilj, citrusfruker, kola och en aning räkskal.

Smak:
Mild sträv smak av päronsplitt, vanilj och citrusfrukter

Omdöme och poäng:
85-89 av 100
 Köp den nu. Innan Jul-Cognac:arna anländer, rekommenderas

Provad av #555 Chrille Lördag 29 0ktober 2011


Lördag förmiddag 29 Oktober 2011 tog jag bilen och fotoryggsäcken och åkte iväg på en foto-utflykt. Hittade en vacker stenbro i skogen. Där fck det bli förmiddags-kaffe innan det var dags at fotografera Månadens Cognac. Sedan var det bara att vänta tills kvällen, innan det var dags för en provning.

 Vacker stenbro ...

 .. där det fikades ...

..innan fotande av Månadens Cognac

Under November kommer Decemember Månads Cognac att provas. Har lyckats få tag på en av dom gula flaskorna från ett Cognac:s-hus jag sökt ett tag nu. Eftersom ingen nappat på erbjudandet att vara gästprovare under året. Så läggs gästprovningen ner.

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar