lördag 10 december 2011

frukostvandring


Frukostvandring
December 2011

Lördag 10 December 2011 (Nobeldagen) passade jag på att sticka iväg på en kombinerad frukost och fotovandring vid nån sjö. Gjorde klart frukostlådan hemma denna gång , så trangia-köket fick stanna hemma. Tog bilen tidigt  på morgonen och efter C:a 3 mil hamnade jag vid sjön. Där jag parkerade bilen och startade vandringen. Hittade en stubbe efter ett par kilometer, som fick utgöra frukostbord.

 Morgonens frukostbord 10 Dec.

Var mycket vatten i skogen efter allt regnade. I normala fall hör man ju bara vattnet sippra under mossan . Men nu hade det bildats små vattendrag lite varstans  i skogen.

Tillfälligt vattendrag

Var ganska häftigt på andra sidan sjön där dom dämt upp sjön med murar. Fanns även en jättedammlucka. Tur var väl det för det var ganska djupa raviner bakom sjön där. Det fanns ju två stora tillflöden till sjön så tur att det fanns en dammlucka på andra sidan så nivån hölls.

 Ett av flera tillflöden till sjön

 En av flera uppdämmande murarna

Efter cirka två tredejedelar av vandringen blev det spännande. Det visade sej att leden korsade en väg. Där vattenflödet till sjön leddes genom ett rör under vägen. Men nu när vatten-nivån var så hög orkade inte röret svälja vattnet, utan bildat en flod över vägen. Fanns inte en chans att ta sej över torrskodd C:a 2 till 3 Dm djupt. Fanns inga omvägar. Bara att gilla läget och vada över den fem till sex meter breda floden.

 Dagens vadarställe 1

Grejen var ju den att skorna höll tätt. Men när det var så djupt  rann ju vattnet over skokanten och in i skon. Erkänner, var jäkligt kallt ett tag men det torkade snart. Lite fuktig var man ju trots allt resten av vandringen.

Snart var det ju dags igen kom till en bro över  ett vattendrag. För att komma till bron fick man vada ett par steg igen. Fast då var ju skadan redan skedd med blöta fötter. Så det var bara att traska på. Man kunde ju balanserat på dom blöta stenarna som alternativ. Men då var ju risken stor att man ramlade ner i forsen och flöt ut i sjön. Då hade ju mer än fötterna blivit blöta

Dagens vadarställe 2

Så efter C:a elva kilometers promenad var det gott att komma hem till ett varmt bad. Hann till och med att packa upp och diska samt rengöra persedlarna. Har sagt det innan och säger det igen. Vilken vacker natur vi har här i kommunen med omnejd för en dagstur. Så det är bara att bege sej ut, endast fantasin sätter gränser. En bild säger mycket, men man missar dofterna och ljuden.

Ha dä gött
#555 Chrille

1 kommentar:

  1. Hej Chrille och tack för kommentaren på min blogg. Härliga bilder du har tagit.

    Ha det bra och God Jul
    önskar Larsa

    SvaraRadera