söndag 5 juni 2016

Foto-utflykt 20160605

CARPE DIEM
En dag vid havet med kameran

Långhelg från jobb och Vallens tvättstuga. Fick bli en tur till havet via stora vägar, mindre vägar och sedan stigar. Packade ryggan med kamera och frukostbuffé tidig morgon. Kom iväg ganska sent klockan närmade sej halvsju på morgonen.  Bara att tanka bilen och bege sej iväg. Började på stora vägar innan dom krympte till mindre.

 Stora vägar...


 ...krympte till mindre

Därefter var det bara en stig kvar till Frukost-stället. Så då fick man parkera bilen, hänga på sej ryggan och vandra vidare. Blev en skön liten promenad innan havet uppenbarade sej.

Bara parkera bilen och ta stigen.

Väl framme var det bara att spana efter en bra sittplats med härlig utsikt. Sköna klippor att sitta på och se ut över havet. Hände inte så mycket där till en början med. Så det blev en rofylld frukost.

 Lite spaning innan...

...frukostbuffén packades upp

Rogivande morgon, efter ett tag började det hända saker ute på havet. Segelbåtar, motorbåtar och större fartyg började visa sej där ute. hände saker i luften också. 

 Seglarna puttrade ut för motor  innan seglen hissades

En som bara hade motor, ej segel...

....och i luften cirkulerade flygplanen

Lite längre ut vid horisonten kunde man se dom stora fartygen glida fram. Glida och glida, dom har riktig bra fart. Man kan se dom dyka upp bakom nån kobbe , sedan är dom snart borta igen

 Borta vid horisonten kunde man se...

 ..dom stora fartygen   

Gick ju inte att sitta där hela dagen. Men det var riktigt skönt , tyst och rogivande. Men eftersom jag är nyfiken och vill se vad som finns bakom nästa hörn. Var det bara att bege sej vidare.så det fick bli en promenad genom ormbunksbeklädda stigar. till en trevlig utsiktsplats. Där blev det apelsin-paus. 

 Genom ormbunksbeklädda stigar...

...till dagens apelsinpaus-plats

 Sedan löpte dagen på... Så efter c:a 12 timmar vid havet var man hemma igen . Lite dumt att lämna bad-grejerna hemma. Efterklok som man var. Hade det varit skönt med ett svalkande dopp. Fanns ju många små  lockande sandstränder efter stigarna. 

På kvällen sedan gick solen ner över Hedgärdes-sjön SKENE

Men det blir ju fler chanser till bad framöver. Eftersom det var fotoutflykt fick det bli fokus på det istället,fantasin var lite låg idag. Men lite foto blev det ändå. Här kommer några. 














Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar