tisdag 19 mars 2019

Dagutflykt 20190319

Liten biltur med lill-kameran
20190319

Så det kan bli... Åkte iväg till TEAM SPORTIA på förmiddagen och beställde skor. Efter det så var tanken att åka hem igen. Men då lill-kameran ändå låg i bilen fick det bli en liten biltur. Tänkte leta lite vårtecken, Fanns en del ett säkert vår-tecken för mej är när björkarna ändrar färg, från grå grenar till lila.
Lila grenar säket vårtecken för Gustavsson

Var väl det jag hittade idag, fanns nog mer men... Då det dök upp lite vattendrag och gamla hus så blev fokus på det istället. Först ett vattendrag som sakta gled fram innan tog fart nerför höjden.

I lagom takt mot...

...brusande forsar

På vägen till nästa vattendrag dök det upp lite sköna hus, kul när dom gamla trähusen bevaras. Det saknar man hemma Skene. Tur att man kan ta fram fotona själv nu då FOTO-butiken var stängd, troligen för gott.

Nerlagd FOTO-butik

Den här gatan känns som att komma in i en svartvit 50-talsfilm. Otroligt fin gata som nästan bevarats. Förr i tiden låg här massor med butiker (45 har jag hört). Tyvärr räckte inte lill-kameran till att fota hela gatan. Men hittade ett 2 år gammalt nattfoto. vilket ni ser underst



Min favoritgata...

..med sådana här fina trähus

Mycket längre bort låg ett gammalt bruk

Oj vilka ytor och kullar man såg vid ett av vattendragen. Så det fick bli bara kullen och ytorna som fotades. Vattendraget fick vara ifred då det var för mycket vatten så det mer var en sjö.

Här kan vi snacka ytor

Nu börjar hungern göra sej till känna, så det fick bli ett snabb-besök vid sista vattendraget denna gång. Nästa gång får det bli resa till favvo-fallet. Inte högt men otroligt kraftigt. Så här kommer dagens sista foto med vatten som ni kanske tröttnat på nu, men jag tröttnar nog aldrig.


Sista fotot...
...naturens konstverk

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar