onsdag 6 juni 2012

Månadens Cognac (Juni)


Månadens Cognac 
Juni 2012

Grönstedts 
National 2012



Grönstedts Masterblender Stefan Mårtensson har i år blandat till en Cognac speciellt till Sveriges Nationaldag 6 Juni. För åttonde året i rad ges den ut i begränsat antal flaskor ( 1500 Stk ). Det är den första blandningen av Stefan Mårtensson då förre masterblendern Folke Andersson gått i pension. Årets upplaga är en hundraprocentig Grande Champagne. Fem olika delar har används i blandningen den äldsta 47 år vilket ger en medelålder på 39 - 40 år.

Vill ni veta mer om 150-Kilosmannen Johan Daniel Grönstedts och hans Cognacs:hus bildat 1846. Sök då under etiketter "Månadens Cognac April 2010"


Mitt omdöme och poäng av National


Färg:
Knäckfärg,mörk lite åt motorolja-hållet. Plus för det mörka rakt igenom.


Doft:
Mycket mild alkoholfri doft av mörk choklad, kola, svag doft av päron äpple och russin. Nötig


Smak:
En första explosion i munnen av alla intryck. Sedan kom en mild smak av fudge. Innan chokladkola och druvigheten tog över.


Poäng:
86-90 av 100


Omdöme:
Vad säger man om det här då. En höjdare, javisst rekommenderas verkligen. Inget man köper och häller i sej på en kväll. Skall verkligen njutas i små doser hela sommaren. Så återkommer den ju inte mer utan utkommer i ny blandning Nationaldagen  2013




Provad och fotograferad av #555 Chrille Lördag 2 Juni 2012


När man fått tag på den vita lådan innehållande en flaska Grönstedts National 2012. Finns ju bara 1500 stk av dom. Fick flaska 1494/1500. Så får man ju njuta av den 


 Grönstedts National Flaska 1494/1500

Har ju fixat till min uteplats "Bakom Masten" så varför inte bara sätta sej och koppla bort sorger och bekymmer och njuta av den bruna drycken. Det ju snart semestertider och midsommar. Så ta tillfället i akt och köp en flaska National den räcker hela sommaren.


Nyfixad ute plats och en National 2012

Tips för sommaren:
Om ni tycker den är för dyr. Köp då den yngre Grönstedts V.S.O.P. ( Monopole ) passar utmärkt efter att ni ätit av den grillade maten och bara vill umgås och koppla av.

Ha dä gött
#555 Chrille

1 kommentar:

  1. Det var ju kul att vår present smakade bra
    Klas

    SvaraRadera