fredag 6 juni 2014

Borås 20140606

Gröna Borås

Borås tänker ni...Ett enda stort betong-torg kallat Knalleland med massa affärer och folkvimmel, samt en gågata mitt i city. Så tänker jag också. För det är ju där man hamnar. Så därför tänkte jag söka upp det gröna i Borås. Då menar jag inte det fuskgröna i en burk på gågatan. Utan dom gröna oaserna i staden.

 Gågatan med...


 ...fuskgrönt i en burk

Så får man ju vara på sin vakt också. För helt plötsligt kom det upp en vattenkaskad ur stenplattorna på gågatan.
Se upp för vattenkaskader

Precis när man kommer in i staden så hittar man ju en brusande fors bland dom gröna träden. Var inte så mycket vatten idag. men på hösten forsar det rejält där.

Trädbeklädd fors i Borås

Till och med järnvägspåren var grönbelagda och inramade av lupiner. Det här spåret gick förbi gamla röda träbyggnader och en nerlagd station . Vore kul om dom tog till vara på det och gjorde till en hembygdspark. Var riktigt mysigt där. Lite 40-50:tals-känsla.

 Grönbelagda järnvägs-spår ...


 ...förbi stationsbyggnaderna


Dom har ju också ett vattentorn i Borås. Jag tror nog det är Sveriges finaste. Ligger också så fint uppe på en kulle inbäddat i grön lummighet.

 Borås vattentorn

I Skene har ju vi ett riktigt högt vattenfall. Dom har visserligen ett fall i Viskan inne i Borås också. Inte lika högt, men istället är det bredare

 Vattenfallet i Borås

Inne i city kom det ju upp vattenkaskader ur betongplattorna. Då känns det tryggare med den stora fontänen i parken. Den syns ju, så går man ju inte på vattnet heller. Skulle nog bli ganska blöt om man försökter

Parkens stora fontän...

.. och över allt det här vakar Mats Sundin

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar