söndag 14 januari 2018

SKENE JÄRN CUP 2018

SKENE JÄRN CUP
Arenahallen Skene
13-14 Januari 2018

Först ett litet tillkännagivande


2018 nytt år då har #555 Gustavsson tagit  beslutet  att avsluta bloggandet från Skene IF:s matcher. Tar för mycket energi och tid. Den behövs till det jag skall göra före, under och efter matcherna. Så nu blir det bara inlägg från mina foto-utflykter framöver ( "Vackra Sverige"). Så detta blir sista inlägget om Skene IF. 10 år fick räcka, nu vill jag inte sitta vid datorn, minst ett par timmar efter matcherna.



FREDAG 20180112
Förberedelser och packning

Dags för den sedvanliga Futsal cupen i Arenahallen. Vilken startar upp 2018 års säsong... Men för #555 Gustavsson började det redan på Fredag 12 Januari. Då jag begav mej till Vallen för att fixa iordning matchställen. Väl inne vid mitt lilla kontor i material-boden gjordes en checklista för kvällens packning.

Check-lista för packning skrivs...

... så här ser den ut klar

Sedan var det bara att bygga matchpaketen. 21 stycken behövdes till turneringen. Check-listan avprickad, matchpaketen klara. 

Matchpaketen klara, bara att...

...packa ner i trunkarna.

Efter det var det bara att åka hem och fixa matsäcken till Lördag. . Ni som känner mej vet ju varför den är så viktig att ha med. Blev stekt ägg och bacon-mackor och kaffetermos som följde med.
Allt klart inför morgondagen. Nu är det upp till spelarna att göra resten. Kvällen avslutades framför TV:n med  the och mackor. Några timmar senare ringde väckarklockan

Laddning för morgondagen

LÖRDAG 20180113
Gruppspel

Kvart i sju åkte jag till Vallen och hämtade trunkarna. Sedan bar det av till Arenahallen för att fixa iordning Omkl.-rum #121 Halv åtta samlades SKENE IF Lag 2 i Omklädningsrum #121. Ett gäng morgonpigga killar kom och var ordentligt laddade för morgonens drabbning.

 Omkl.-rum #121 redo för...

 ...invadering av lag 2

När all var ombytta och klara samlade årets Coch-team gänget för lite snack. "Fantastic Four" har ju tappat en medlem, då Emil Svensson på grund av arbetstider valt att hoppa av.

Årets Coach-team 2018
( Torbjörn Ivarsson,  Sebastian Hallin,  Andreas Nicklasson )

Bara att bege sej ut på Arenahallens golv. Lagkapten #20 Simon Gustafsson körde igång killarna på uppvärmningen innan kick off.

#20 Simon Gustafsson i täten 

Samlingen i ringen före avspark. Sedan lite lätt uppvärmning innan det var dags att beträda plan och avspark. Gick inte så bra idag 3poäng betydde respass från första gruppen.

Samling i ringen ...

...sedan avspark match 1

Senare halv fyra dök Skene IF lag 1 upp. Så innan dess fixades Omkl.-rum #121 åt lag 1. Så efter ett tag var det fyllt med spelare för ombyte.

 Match-kläder till lag 1 väntar på...

...sina spelare

Ombytta och klara bara att bege sej  ut till Arenan. Där coacherna hade lite taktik-snack. Eller konsten att peta i näsan, kanske. Där #11 Sebastian Hallin hade ett litet föredrag om det. Inför en intresserad #12 Rasmus Larsson

Taktik-snack...

...eller konsten att peta i näsan ??

Efter det var det lite kickande och trivsel i ringen. Senare drog  Lagkapten #11 Sebastian Hallin (Lk) igång värmningen.

 Värmning...

...och nu kör vi.

Bra dag för Lag 1 tre segrar 9 poäng betydde serieseger. Så dom gick vidare till slutspelet på Söndag morgon. Samling Kl.  10:30

SÖNDAG 20180114
Slutspel

Sovmorgon idag, första matchen halv tolv. Så det var ett utvilat gäng som kom til Omkl.-rum #114. Trevlig men fokuserad stämning vid ombyte till machdräkt.

Ett uppsluppet gäng i Omkl.-rum #114

Efter att spelarna bytt om och begett sej ut till arenan. Blev inte så mycket egentid för spelarna idag, då Coach-teamet samlade truupen ganska snart för taktiksnacket.

Coacherna samlar in truppen

Efter att dom gått igenom dagens punkter. Var det bara för Lagkapten #11 Sebastian Hallin (Lk)  att dra igång värmningen inför match ett i slutspelet. Sedan var det dags för kick off. Sedan rullade det på ...

Slutspelet startar

Rullade på gjorde det verkligen. En förlust i gruppspelet, men sex poäng räckte att gå vidare. Sedan blev det ett spännande final omgång , där SKENE IF avgick som segrare. 5-1 slutade finalen mot Div 2-laget Ullared SK.

Lite foto från Prisutdelningen


Dom som gjorde det
Överst Fr.v:
#7 Dennis Åkersta, #22 Admir Ramic (Mv), #32 Andreas Jönsson (Mv), #19 Jonathan Gustafsson, #12 Rasmus Larsson, #3 Gabriel Franke. 

Nederst Fr.v:
#15 Wilhelm Eriksson, #25 Oscar Ryberg, #11 Sebastian Hallin (Lk), #10 Daniel Perian, #5 Hugo Larsson

Ha dä gött
#555 Chrille

6 kommentarer:

  1. Jag förstår att det tar mycket tid, men tack för det du har skrivit.

    Larsa

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att höra Chrille!
    Det är ju grymt att kunna gå in och kika på lite bilder och dina texter om matcherna.
    Vet att många tycker så och jag hoppas du får suget tillbaka!
    Mvh: Sebastian Månsson

    SvaraRadera
  3. Nu försvinner en stor källa till Skene IF information. Tack för alla rapporter, intervjuer m.m.
    F.d. Skene bo och spelare.
    Ronny

    SvaraRadera
  4. Tack så jättemycket för att bloggat om Skene IF! Och mycket synd för oss som följer din blogg. Men när tiden inte räcker till så måste man prioritera.
    Christine

    SvaraRadera
  5. Kan endast hålla med föregående skribenter och säga att det är tråkigt att du slutar! Då jag inte kan se så mycket matcher själv så har det var perfekt att få en sammanställning här efteråt. Grymt jobb!
    mvh, Anton Liljenbäck

    SvaraRadera
  6. Va ju skit Crille. Dock förstår jag ditt beslut, tar tid att hålla på med bloggen. Som övriga ovan är jag tacksam för allt du har skrivit och alla vackra kort du tagit (inte bara boll) Hoppas dock att suget kommer tillbaka.
    Vi hörs!
    Med vänlig hälsning Jens Hellgren

    SvaraRadera