måndag 2 april 2018

Vårtecken 2018

Jakten efter
VÅRTECKEN
20180402

Vinterstudions dagar är till ända. Kylan också, förhoppningsvis. Då man gått utomhus och jobbat och fått fingrarna sönderfrusna, väntar man på värmen. Fick ju en föraning om den idag.

Så idag fick det bli en liten utflykt och se efter vårtecken. Lill-kameran och kikaren fick följa med idag.

Lill-kamera och kikare redo

Sedan va det bara att bege sej iväg. Åkte iväg till kända trakter. Då det bara var vårtecken som skulle utforskas och inte nya miljöer. Som sej bör började jag med lite frukost. Sedan var #555 Gustavsson redo.

 Lite frukost...

...sedan var #555 Gustavsson redo

Gick inte så bra att hitta vårtecken, men det  var en skön dag Ute. på isen åktes  det skridskor och en del fiskade. Vid strandkanten fixade några lunch vid mini-grillarna.

Var ju inte något grönt alls därute förutom gurkan jag hade med i ryggan. Mest bara träd med sina nakna grenar kvistar.

Mest nakna träd sågs idag.

Det är ju visserligen snyggt med dom lövfria träden, för då ser man hur varje gren och kvist jobbar sej ut från trädet. På sommaren är det ju bara en grön stor  boll på en stam.
 Fast några träd hade löv men dom var bruna.

Lite bruna löv i väntan på grönska

Men man märker ända att det är något på gång. Då björkarna börjar ändra färg, är ju mer lila nu det gråsvarta tråkiga som dom är på vinter.

Björkar börjar ändra nyans

Gick sedan en liten stig som gav lite Vår-känning. Då det var ömsom snö, torrt och lite blött om vartannat. Så den härliga Vår-doften. Efter den låg det en liten eka som behövde ösas, njaa  mer hacka is kanske. Eller vänta på vårsmålningen.

 Lilla stigen med snöiga broar och...

....en eka i väntan på vår-smältning

Solen står ju ganska högt nu så is-smältningen börjar märkas vid strandkanterna. Då den släpper lite och drar sej utåt.

 Solen värmer på bra under dagarna...

...vilket gör öppna strandkanter.

Vattendragen börjar ju också släppa lite is nu. Så nu går det mot Vår och Sommar. Så snart läggs båtarna i och och folket badar istället för att åka skridskor på sjön.


 Vattendragen börjar släppa is...

...och snart sjösätts båtarna.

Nu tar vi tillvara på dom sköna vår och sommar-dagarna som startat. För helt plötsligt är det höst igen. Då startar Vinterstudion och Therese Johaug är tillbaks.

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar