fredag 1 januari 2016

Dag 1 2016

Naturen i våran By
Del 11)

Årets första frukost-utflykt
20160101

2016 började med frukostutflykt. Fick bli en promenad med fotoryggan. Vad finns egentligen i den har många undrat förutom kamera. Finns ju lite av varje en nödvändigt en del kan vara bra och ha-prylar. Men det mesta använd ju under ett år så...

 Foto-ryggan med...

 
...innehåll

Kamera, objektiv, stativ ,kikare.Termos, matlåda, mugg, kniv sittunderlag. Extrakläder,mössa strumpor,vantar , multiscarf. Alvedon, pannlampa, ficklampa, batteri. Pennor och anteckningsblock. Plus lite personliga saker som varierar gång från gång. Ja det var innehållet... Åter till dagens utflykt

Stack iväg tidig morgon för att se vad man kunde hitta under promenadens gång till frukoststället. Så det blev mycket grusväg till att börja med. 

Slingrande grusväg 

fanns ju mycket att upptäcka där trevliga gamla hus och ladugårdar. Även en harv som nog inte använts den senaste veckan iallafall.

  Lite gamla hus och ladugårdar m.m. efter vägen...

....och en harv. Troligen ej använd senaste dagarna

Hungern börjar komma så vidare in i skogen till sjön för att bulla upp. Fick bli ett trevligt rast-ställe med utsikt över stor-ön. På vägen dit passerades ett dike som det inte ens brukar vara dagg i vanligtvis. Men men idag porlade det fram rätt friskt med vatten.

Lite mer vatten än daggen

Sedan bar det av med ful fart mot dagens fikaställe (Frukost) genom skog och mark. Var en slingrande och bred trevlig stig.

Slingrande stig mot frukosten

Så var man framme bara att njuta av frukost och utsikt över stor-ön. Matlådan var ju fixad hemma så det blev ganska enkelt idag bara att öppna matlåda och termos så var det klart.

Morgonens frukost med...

...utsikt över stor-ön

Mätt och belåten med mat och utsikt. Blev det promenad hem. På hemvägen hittade man ju lite vattendrag och stenbroar under fårdens gång. men innan dess blev det lite spännande när man skulle över mossen på en isbeklädd bro.
 Isbeklädd bro...


...över mossen

Väl framme vid badplatsen hade dimman lagt sej och gav en trollsk utsikt över badplats och S.o.I.S.- Stugan.  Var ju mycket vatten vid badplatsen också. 

lätt dimma över badplats och stuga.

Tur skrålabäcken flödade och hölll vatten-nivån på sjön så där lagom högt. Var full fart på skrålabäcken längs med vägen ner till byn.  Så fick ju Gustavsson fotografera lite vattendrag och stenbroar och innan man åter var hemma "Bakom Masten"

 Vattendrag...

och stenbroar längs vägen hem.

Kommande turnering
SKENE JÄRN CUP 
Arenahallen Skene
Lördag/Söndag 9-10 Januari

SKENE IF:s Gruppspels-matcher Lördag
Grupp 3
Kl. 10:50  Kinna IF II - SKENE IF I
Kl. 11:46  SKENE IF I - Björketorps IF I
Kl. 12:56  SKENE IF I - FC Kabel Åttio I

Grupp 5
Kl. 13:40  Kinna IF I - SKENE IF III
Kl. 14:36  SKENE IF III - Hajoms IF II
Kl. 15:46  SKENE IF III - FC Hedbo Futsal I

Grupp 7
Kl. 16:30  I FK Örby I - SKENE IF II
Kl. 17:26  SKENE IF II- Dardania IF I
Kl. 18:36  SKENE IF II- Ambjörnarps IF I

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar