onsdag 16 mars 2016

Fotoutflykt 20160312

23582 steg i stora staden

Fotbollsfri Lördag 20130313... Vad gör man då . Jo man packar ryggan med kamera och frukost. Sedan beger man sej av för att se vad storstaden har att erbjuda. Framme vid frukoststället tidig morgon.

Morgonens frukost-ställe 20160312

Skön,  men lite disig morgon. Så det var bara att packa upp och njuta av det man såg. Lite flanörer strosade omkring på morgonen. Så det blev en långfrukost där. Hände ju saker hela tiden trots tidiga morgon.

 Frukosten upp-packad...

.... sedan var det bar att njuta av utsikten

Men efter ett tag tog ju nyfikenheten över så man vill ju se vad som staden hade att erbjuda för upplevelser. Så det var bara att packa ihop och bege sej iväg på upptäcktsfärd. Gick ner till hamnen där var det aktiviter verkligen på dom stora båtarna. Även videungen började ge sej till känna vid kajkanten.

 Två av alla fartyg som passerade...

... och videungen gav sej till känna vid kajkanten

Roligt att det var sånt drag vid hamnen. Men var sak har sin tid så det var bara att strosa vidare i lugnt mak. Hamnade i dom små fina gränderna i dom klassiska stadsdelarna. Där såg man ju att det var mer snickarglädje och yrkestolthet när husen byggdes förr. Nu är det ju bara fyra färdigmonterade väggar som viks upp.  Ingen som tar sej tid att mura och tegla  upp sådan fina fasader på husen nedan längre.


 Murarglädje och vackra fasader från förr

Efter ett tag så slutade allmän väg. Så det var bara att bege sej in i smågränderna. Mycket trevligt att hitta där gamla hus och fantastisk utsikt när man kom upp på höjderna.

Här slutar allmän väg

Gick kors och tvärs där mellan gränder och gårdar . Samt fina gamla hus och utsiktsplatser. Passade på att ta ett night-time day-time foto. Innan jag var tillbaks vid parkering efter 23582 steg. C.a 17 Km.

Så lite Foto från dagens övningar 

Börjar med night-time daytime fotot
Day-time

Night-time

Och så dom typiska turistbilderna
Ha dä gött
#555 Chrille



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar