söndag 29 oktober 2017

Fikautflykt 20171029

Liten strandpromenad och rekreation 
Söndag 20171029

Frukosten intogs framför TV:n på morgonen. Blev det mackor, kaffe  och yoghurt. Såg senaste avsnittet av Scott & Bailey. Sedan fick det bli en liten fikautflykt till nån strandkant. Då jag kom fram vid elvatiden stod solen redan högt.

Solen högt ovanför stranden

Fick bli till att traska runt där efter strandkanten innan fikan. Fanns ju mycket att upptäcka, är ju alltid nyfiken och iakttagande. Så det blev några steg på den långa strandremsan.

Några steg längs strandkanten

Fanns en liten båthamn längre bort och en lite kanal. Fast man fick lämna strandremsan ett tag och gå genom en liten skogsdunge längs sjön för att komma dit. Där såg man att naturen inte riktigt vill släppa taget om sommaren. Fanns en del gröna löv kvar. Lite gula med för den delen.

 Lite gröna löv...

...och gula löv förgyllde stigen

Var en  vacker och rofylld skog också längs strandkanten. Så där fick det bli lite rekreation. Sedan lite fotande vid lilla båthamnen.

Rofyllt rekreations-plats

Lilla båthamnen var ju också häftig. Nästan igenvuxen av vass gjorde det lite charmigt, då det bildats lite kanaler i vassen till bryggan.

Charmig liten båthamn...

 ...med ljugarbänk

Då var det dags för fika. Suget började komma. Så jag vände och följde stranden åt samma håll som jag kom ifrån. Fast gick nu lite längre till skogskanten vid slutet av stranden.

Längs strandremsan mot...

....dagens fikaplats

Så var min dag idag Söndag 20171029. Ibland räcker det lilla ingen lång promenad, bara strosa omkring på samma plats. Vara nyfiken och iaktta så behövs inga större utsvävningar. Några timmar i friska luften gjorde min dag som avslutades med fika till ljudet av prasslande höstlöv.

 Lite fika ...

..i solen och prasslande höstlöv.

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar