onsdag 14 juli 2010

2-Dagars

Grillkorv
Jordgubbar
Sprutgrädde

Tisdag morgon, tänkte ta en stadsvandring i Göteborg. Men efter att ha suttit i bilen inne i staden och väntat på att regnet skulle avta. Gav jag upp efter en och en halvtimme. Väderrapporterna på radion lovade ingen bättring. Så vid halvsju på morgonen bar det av hemåt igen. Tog lite småvägar hem för att se om det fanns någon led för morgondagen. Plötsligt körde jag genom en led som korsade vägen.

Väl hemma sedan blev det tv.n och touren. Men det blev strömavbrott strax innan målgång så jag fick aldrig se målgången. Sedan på kvällen packade jag ner Grillkorv, Jordgubbar och Sprutgrädde. Tog sedan bilen ett par mil till starten för vandringsleden och rekade lite, tog en liten 3-kilometerspromenad, sedan blev det till att tända grillen vid sjökanten.



Grillkväll vid sjökanten (Grillkorv Jordgubbar och Sprutgrädde.)

Sedan hem och fixa utrustningen för Onsdagspromenaden. Läggdags sedan upp vid halvsex för en liten promenad. Var ganska hungrig så redan efter första kilometern blev det frukost. Åt ju inget innan jag åkte iväg med bilen ett par mil bort.

Onsdagens frukostställe.

Om ni tittar noga ser ni Tisdagens grillplats på andra sidan sjön. Vid dom två Björkarna uppe i högra hörnet. Sedan bar det av in i den ljupa skogen för en vandring nu när man var fylld med energi. Blir inte så mycket foton idag för det såg likadant ut mest hela vägen. Bara skog. Men det är ju en skogsled, så vadå...



Rakt in bland ormbukarna startar leden.

Det luriga med leden var att efter 5 Timmars promenad försvann helt plötsligt markeringarna. Där stod jag vid en trevägskorsning. Fanns absolut ingenting att gå på. Konstigt hade ju följt markeringarna som visade åt det hållet jag gått. så det blev till att vända och leta efter markeringarna , efter nån kilometer dök dom upp. Visade sej att det var ett stickspår. Så man skulle helt enkelt vända efter sista markeringen.Därefter gick leden vidare åt ett annat håll sedan kom man till ett nytt vägskäl. Där leden tog en ny skepnad. Hur skall man veta det när det inte står nått, klart man följer stigen till nästa markering. Dom får ju skriva vändpunkt. Så det blev 3 kilometer extra på en grusväg i värmen.

Efter ett tag dök det upp en liten filur mitt iskogen, bland ormbunkarna. Han bara stod där helt oväntat och pekade uppåt. Konstigt fanns ingen stig uppför bara en lång raksträcka.



En filur bland ormbunkarna, som pekade uppåt


Stod inget om hur lång leden var. Men hur som helst tog den 7 timmar att ta sej genom med raster. Mest skog hela tiden. Dök det upp nått vattendrag var det utorkat. Så nu är man ganska nöjd med frisk luft för dagen.

Ikväll (Onsdag) blir det film i Canal+ Drama "Untamed Heart" med favvo-skådisen Marisa Tomei. . Fast det kan också bli en promenad eller cykeltur upp till Hedgärdes-sjön i kväll kanske vi syns där.

Ha dä gött
#555 Chrille

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för kiken i min blogg.
    Önskar dig en trevlig sommar!

    /Eva-Lena

    SvaraRadera