måndag 1 augusti 2011

Månadens Cognac



Månadens Cognac Juli 2011

CAMUS
v.s.o.p.
Elegance



Camus  är ett gammalt anrikt Cognac:s-hus. Företaget grundades 1863av vinbonden Jean-Baptiste Camus (1828 - 1898). Jean Baptiste  började med 30 hektar mark. Började med att sälja sin cognac till återförsäljare. Sju år senare år 1870  startade han egenförsälljning. För att få ett större lager slog han sej ihop med andra vinbönder och började med export till bl.a England och Ryssland. 20 år därefter 1890 köpte han ut dom andra vinbönderna och blev egen ägare av företaget som döptes till Camus - Le grande marque. Camus Cognac:s - hus har alltid gått i arv till sönerna Camus. Sköts idag av Jean Paul Camus. Där i sin tur sönerna Cyril och Jean Baptiste är på gång att ta över.


Mitt omdöme och poäng

Färg:
Läckert bärnstens - färgad med kopparskimrande kanter

Doft:
Lite eldig, en aning aprikos och violpastiller

Smak:
Fruktig smak av päron och blåbär. Svag antydan av vanilj

Omdöme och poäng:
En riktig trevlig året runt Cognac. Rekommenderas, köp den nu så har ni en bra flaska i höst tills Julens Cognac anländer
Poäng 80-84 av 100

Provad av #555 Chrille Fredag 29 Juli 2011


 En flaska Camus...

Sedan plocka fram ett glas

Efter det har ni nått att njuta av under sensommaren och höstens sköna kvällar. Den är ganska mild kan drickas utan den klassiska espresson eller kaffet. Kan med fördel bara njutas  som matsmältare efter maten. Om ni inte föredrar Grappa vill säga.

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar