lördag 27 april 2013

Årets första frukostvandring


Frukost & Fotovandring i 
Vackra Sverige

Oj vilken morgon som gjord för en heldag vid havet. Bara att packa ryggan och sticka iväg. Blev 65 minuters bilfärd innan det var dags för frukost C.a 1 km från parkeringen innan promenaden i natur-reservatet kunde börja. Stigen till frukoststället gick över både färgrik ljungåker och kala stenklippor. Väl framme var det bara att njuta av frukost och utsikt. Totalt alena med havet.

( Klickbara foton )
 Ljung-rik och...

 sten-rik stig till...

 frukost-stället med havsutsikt

Mätt och belåten sedan fortsatte jag min dagsvandring genom natur-reservatet. Det är ett trevligt och vackert natur-reservat  förutom folket som man kan möta ibland. Dom som är närboende där är lite överklassare och hälsar inte en tillbaks när man säger hej till dom man möter. Fast det är klart har man egna golfbanor på tomten så....

Nog om detta , vandringen fortsatte genom skogen till en sandstrand. efter den kommer man upp i skogen igen och går längs med höga klippor och stenmurar efter havskanten.

  Trånga stigar och..

 ...vattentäckta stigar

Lite fort-liknande murar fanns också att betrakta längs havskanten. Efter att gått uppe på klipporna där det varnades för höga stup, var det dags att bege sej ner till havsnivå med mysiga små båtbodar och dyligt

Fortliknande murar och mysiga båtbodar

Efter en 6 till sju timmmar i natur-reservatet kom hungern smygandes så det blev till att leta upp nån lämplig avlägsen plats vid det för dagen riktigt blå havet. För korv-kokning, normala människor grillar korv sköna vår-dagar #555 kokar i  trianga-köket. Till fika blev det pulverkaffe och choklad-kex. Så efter en 10 timmar i den friska havsluften och många steg samt C:a 150 foton i minneskortet var det dags för hemresa.

Korv-kokning vid havet innan hemresa

Ha dä gött
# 555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar