onsdag 30 april 2014

Vanlig dag i Göteborg

Tre steg från Avenyn
20140426

Lördag 26 April blev det en resa till stora staden. För att se vad som fanns tresteg från avenyn stadens pulsåder. Där allt, ja kanske inte allt, men det mesta händer. Som vanligt kom jag ju inte iväg i tid utan skulle ordna det och det innan avresan. Så vid sju-tiden på morgonen kom jag äntligen iväg.


Ödsligt avenyn 

Det första som mötte en var ett ödsligt och lugnt Avenyn. Vid Götaplatsen visade det sej att Stadsbiblioteket var klart med sin nyrenovering ,blev riktigt snyggt. Med uteläs-salar och fint uppbyggt område runt biblioteket.

Stadsbiblioteket

Fast det är ju klart. Det slår ju inte ut Universitetsbblioteket på gränsen till Haga i skönhet. Synd bara att det är så svårt att komma in där med sina tusenåriga böcker. Är väl mer ett bibliotek för studenter och forskare. Jovisst var det mer yrkestolthet förr. För att göra vackra byggnader. Nu kommer det fyra väggar som smälls upp på en kvart, typ.

Universitets-bibiblioteket

Efter ett tag började Göteborgarna vakna till och bege sej ut till caférna och äta frukost. Dom verkar lite lata Göteborgarna för dom flesta caféerna var fullsatta. Även torglivet började komma igång med sina blomster och fruktförsäljningar.

Frukost-Time för Göteborgarna...

...och torg-handel

Själv var jag nyfiken på vad som fanns dom tre stegen från Avenyn. Så tog jag dom 192 trappstegen (Jo jag räknade dom). Till en utsiktsplats för att få en överblick över staden. Går man runt på kullen ser man Göteborg åt alla väderstreck.

 Hälften av dom 192 trappstegen...

...till denna utsiktsplats

192 steg tänker väl ni nu ,det är väl mer än tre steg från avenyn, rätt. Vad jag vill sagt är att gå några gator runt avenyn och ni hittar massor av smultronställen, grönskande oaser och vackra byggnader... Bara fantasin sätter gränser.

Behövde ju lite energi, så när jag gick förbi detta gottebord. Var det att sätta sej på uteservering och kolla på folk och njuta av räkmacka.

 Gottebord som erbjöd...

..räkmacka och kaffe 
(  Ibland måste man lyxa lite  )

Nyladdad med energi var det bara att bege sej av till dom små gränderna runt avenyn med dom fina husen och oaserna. Var ju tulpan-tider i Göteborg också denna dag så det gick ju inte att undgå dom. 

Så nu blir det bara lite textlösa foton från dom tre stegen från avenyn med sina vackra hus. Alla foton hade också en trevlig uteservering. Där man kunde sitta och spana och bara va

 


Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar