måndag 18 juli 2016

En nästan vanlig helg

Mellan himmel och hav
( ...och en liten insjö )



En vanlig helg... Under säsong betyder det att en del tid tillbringas i Vallens katakomber och tvättstuga, plus Söndagens obligatoriska frukostutflykt. Om det inte regnar vill säga.

Men denna helgen är ju hel-ledig. Så då passade #555 Gustavsson på att utforska vårt vackra land. Mest hemomkring.

Fredag kväll
Dusch som gällde innan man lämnade jobbet. Sedan blev det hem och fixa mat. Innan kvällens övningar med kamera. Utan matsäck för en gång skull. Fick bli egengjord hamburgare framför TV.n. Sedan iväg...

Lite kost innan utflykten

Bara att ta med kamera-ryggan och bege sej iväg. Stannade bilen efter vägen. Sedan var det bara att promenera några hundra meter genom en soldränkt skogsstig.

Soldränkt skogsstig

Framme sedan hamnar man vid ett ställe, som kanske  inte rekommenderas för nån med höjdskräck. Jag själv bland annat. Högt som attan där, lodrätt stup rätt ner mot sjön, högre än Nycklaberget. Men fin utsikt...

Närmare stupet  än så här gick inte #555 Gustavsson
(Fotot taget med stativ med 10 sekunder automat-avtryck)

Var ganska aktivt ute på sjön. Verkar vara ett bra fiskeställe lite längre bort.Det gick små motorbåtar fram och tillbaks hela tiden medans jag stod däruppe. Ett tag var det tre båtar tillsammans därute med sina fiskespön.

Nere på sjön sågs fiskarna samlade med sina båtar...


...innan hemfärd i kvälls-solen

Var ju trevligt däruppe. men efter ett tag lockade det med att hitta nåt vattendrag innan hemresa. Hittade både vattendrag kantat av favoritväxten (Ormbunke) och en lite sjö. Där solen gick ner för kvällen

 Ormbunksbeklätt vattendrag...

...vid lilla sjön där solen gick ner

Väl hemma sena kvällen efter att varit igång sedan tidig morgon. Var det skönt att bara inta uteplatsen "Bakom Masten" och bara slappa med en Mariestad och kabanoss. Sedan läggdags och mot nymål under Lördagen.

En Mariestads och kabanoss..

... på uteplatsen avslutade kvällen

Lördag för och eftermiddag 

Idag var det havet som lockade. Stack iväg tidigt med frukost packad i ryggan. Ni som följt bloggen vet ju att jag gillar havet som bäst, när det bara är utslängt så där i naturen orört. Så det blev till att leta upp ett sånt ställe under morgonen.

Vacker orörd natur vid havet

Nu var det väl inte helt orört där. För en gång i tiden hade nån gjort en mur. Slitit och burit stenar bara för att gränsa av sitt revir. Det var hårda pojkar på den tiden. Inget gnäll bara att släpa iväg stenar till muren. Var nog inga fotbolls-spelare i det gänget. Dom klarar ju inte ens att vränga EN strumpa.

Härlig gammal mur vid havet
(Troligen inte byggd av fotboll-spelare)

Lugnt och tyst. Njaaa... kanske inte riktigt tyst då vinden piskade upp vågorna. Så det var riktigt skönt havsljud  på morgonen. Då vågorna brusade fram vid morgonens frukost-ställe.

Helt allena vid morgonens frukost-ställe

Blev en rejäl frukost. Så efter den gick jag omkring där och bara var. Härlig känsla bara finnas till utan förpliktelser. Lyssna på hav och vind. Hände inte så mycket där. Inga båtar eller fartyg på havet. Bara fåglar som svävade omkring. En fjäril var en riktig hårding, hade satt sej att vila rakt i bränn-nässlorna.

Fjäril vingad syns i bränn-nässlor

Sedan framåt  eftermiddag kom regnet. Då var #555 Gustavsson nöjd och åkte hem. Fick bli en espresso vid hemkomst. På kvällen sedan blev det film, med favvoskådisen Marisa Tomei.

Borta bra, men hemma bäst med en Espresso

Söndag morgon

Frukost samma tid, samma bänk varje Söndagsmorgon året runt. Så och denna morgon. Var en fin och skön morgon när jag stack iväg. Så det blev C.a en och en halv timma där. Sedan kom det en riktig regnskur och blötte ner #555 Gustavsson. Bara och bege sej iväg hemåt. Då kom solen tillbaks, såklart.

Upp-packat för Söndagsfrukosten

Ja det är väl ungefär så en fotbollsledig Helg ser ur för #555 Gustavsson när det är matchfritt på helgen.  Den 25 juli ( Vecka 30) startar Coach-teamet upp höstsäsongen igen. Med träningsvecka innan en spännande och intressant höst-säsong startar.

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar