söndag 10 juli 2016

Fotbollsfri vecka

 Spaning vid Hanatorp strand
( Vecka  27 )

Vårsäsongen över för SKENE IF, betyder ledigt från Vallens tvättstuga. Då tillbringades dom flesta kvällarna vid Hanatorp strand. Lite konstigt när man har gångavstånd till Hedgärdes-sjön. Men det blir ändå till Hanatorp man beger sej.

Hanatorp strand  
( Badplatsen )

Finns ju trots allt många möjligheter där, bara man beger sej en bit från badplatsen. Så det har blivit många kvällsmål denna vecka (27) som varit där. Trots att det varit riktigt ödsligt så har det ändå varit nått intressant som inträffat under sittningarna. Har ju en bänk där som jag alltid återkommer till. Så om man håller sej där några timmar så händer det alltid nått.

Utsikt från spanings och måltidsstället

En av kvällarna var det en fågel som höll mej sällskap under hela måltiden. Han flög visserligen iväg om man kom för nära, men var snart tillbaks igen. Trevligt med lite sällskap

Trevligt sällskap under en av kvällrnarna

Fast det är klart... Efter ett tag vill man ju röra på sej så nån av kvällarna fick det bli lilla promenaden till fågeltornet. För och få lite längre panorama -vyer.

Hanatorp fågeltorn

Normala människor kollar ju efter fåglar när dom är uppe i ett fågeltorn. Men inte #555 Gustavsson han kollar vad som rör sej på sjön. Hände lite denna kväll. En SUP-paddlare gled förbi på sin bräda. Såg ganska bekväm ut på sin bräda när han gled fram.

(SUPSUppPaddlare) på glid

Längre ut stod en fiskare i sin båt och fiskade. Man skall visserligen sitta i en båt sägs det ju. Men han såg trygg ut när han stod där med sitt spö. Var ju lugnt på sjön också, så...

Rofylld fiskare på den lugna sjön

Vädret har ju inte inbjudit till bad. Så det var riktigt tomt vid badplatsen på kvällarna. Såg också från tornet att det var lika ödsligt vid Mos Strand.

Folktomt vid Hanatorp strand. Så även...

...vid Mos Strand

Även när det är riktigt varmt och soligt. Fullt med folk på beachen kanske man vill ha lugnt och enskilt. Då behöver man bara gå några hundra meter för att få en egen liten exotisk sandstrand. Är ju aldrig folk där och badar och solar. Bara några flanörer då och då.

Egen liten fridfull sandstrand

Tillbringar ju mina Söndagsfrukostar där. Tar en jäkla tid bara innan morgonsolen kommer fram bakom grangrenarna. Som det varit dom sista Söndagarna har det varit så att när den väl kommit fram. Då kommer det såklart ett jättemoln och täcker solen hela förmiddagen, Murphys lag ?. Plötsligt kom det en meteor och flög förbi också.... Njaa , kanske inte riktigt men med lite fantasi så.

Flygande meteor  ??

Lade också märke till nått annat därute. Nått ni kanske inte vill bli påminda om. eftersom jag är höst-människa så letade man ju efter lite Höst-tecken.... Fast det får gärna vänta lite till. Men nåt gult blad dök upp.

Höstlöv vid Hanatorp 20160706

Sedan på kvällarna gick ju solen ner även i Hanatorp. Så då var det bara att bege sej hem och ladda för ny arbetsvecka. 

Solnedgång i Hanatorp

Så även vardagskvällarna kan ha sin charm och möjligheter. Så man behöver inte vänta på helg. Ny vecka nya möjligheter... 

Ha dä gött
#555 Chrille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar