måndag 16 juli 2012

Korv-kokning


Liten utflykt
Med avancerad matlagning


Packade ryggsäcken och stack iväg med bilen. Fick bli en promenadlös utflykt idag. Hamnade vid den här sjön efter c:a 30 km. Där någon täljt och sågat till en stol av en stubbe....häftigt.

Dagens utflyktsmål

Fast det är klart en liten promenad på C:a2 Km fick det bli för att komma till andra sidan sjön. Så man kom undan lite och fick en liten plätt för sej själv där inne skogen vid sjön med trangia-köket.

 Mot andra sidan sjön

Efter att gått över den lilla spången en bit in i skogen. Verkade lite farligt att beträda den ( Livsfarlig ledning stod det på en av stolparna ) Dök det upp en liten glänta vid sjökanten. Läge att packa upp ryggan och köra igång avancerad matlagning a la Mat-Tina

 Läge för upp-packning

Vad fanns det då  i ryggan. Korv potatis-sallad, gurka  och tomater med mera. Så det var ju bara att sätta igång tillverkningen av dagens måltid i det vilda.

 Dagens ingridienser...

 ... och resultatet

Till efterrätt sedan fick det bli kaffe och Ballerina Doppe-kex ( Kladdkaka ). Var riktigt skönt att bara va. Slippa dom långa vandringarna och bara sitta och njuta där vid sjön. Var sak har ju sin tjusning.

Sedan kom ju regnet som brukligt är denna sommar. Så under den korta promenaden tillbaks till bilen fanns det mycket upplevelser. Bl.a hade någon en egen brygga som dom använde som SPA med oljor och shampoo och dyligt. Så några långa promenader behövs ju egentligen inte mer än för kondisens skull. Bara suga åt sej av upplevelserna. Har sagt det innan, synd bara att...

 Egen brygga med SPA-oljor

Det sägs ju att det inte blir så mycket blåbär i år. Men jag såg i alla fall två på den lilla stigen runt sjön. Jag sparade dom ifall ni skulle hamna här vid sjön.

Årets blåbär-skörd

Vackra Sverige finns ju bara runt knuten. Så ta en dag och stick iväg nån halvtimmes resa med bilen och upptäck vårat vackra land. Bra fantasin sätter gränser

Ha dä gött 
#555 Chrille

2 kommentarer:

  1. Kul att du hittat två blåbär. Jag räknar med att hitta betydligt fler.

    Ha en fortsatt bra sommar!

    Larsa

    SvaraRadera
  2. Skojar du? Blåbären är stora och många till antalet iår.

    Bra berättelser...

    Ha de

    //Hillared

    SvaraRadera