fredag 2 april 2010

Månadens cognac (April)

Månadens Cognac April 2010
Grönstedts Monopole V.S.O.P.



Grönstedts Monopole V.S.O.P.

Grönstedts Monopole V.S.O.P. är nummer två i Grönstedtsfamiljen. Finns fem olika sorter. Allt från den 4-åriga V.S.-en till den 23-Åriga Grönstedts EXTRA. Grönstedt Cognacs-hus tar också fram en speciell blandning til jul ( Grönstedts Christmas XO ) och Nationaldagen ( Grönstedts National ). som bara saluförs i en viss mängd flaskor.

150 kilosmannen Johan Daniel Grönstedt ( 1806-1876 ) drev från 1833 vinkällaren Stiernan. Den tiden Kändis hak. Började sedan importera Cognac. Som odlas, destilleras av Cognacs-bönderna i Frankrike. Därefter köps det hem olika kvaliteer til Svenska Vin & Sprit som blandar Cognacen till dom fem olika kvaliteerna.



En Grönstedts i all enkelhet


Grönstedts Monopole är väldigt smakrik där kolasmaken inte hunnit försvinna på grunda av att det är en ung Cognac. Är en av få Cognac man kan dricka i all enkelhet. Utan hela konceptet med Choklad och Espresso. Kommer att passa bra till dom sköna sommarkvällarna som är i antågande.

Mitt omdöme och betyg


Färg:
Mörk sirapsfärg med väl markerade ben. Behaglig lyster.

Doft:
Nötig skön läderdoft. En aning Hemkola eller gammal hederlig DIXI-kola

Smak:
Toffepralin. Lite skumgodis samt nötkola.

Betyg:
80 -84 Av 100

Provad av Chrille 2010-04-02


Har ägnat långfredagen till att ta hand om gårdagens tvätt på Vallen. Har även packat klart till Måndagens Träningsmatch i Göteborg mot Kärra KIF. Kl 12:00 på Klarebergsvallen. Då får ni åka dit och kolla. Så nu är man ledig till måndag morgon.

Vill avslutningsvis passa på att önska alla besökare på blogen en

GLAD PÅSK

Ha dä gött
#555 Chrille

1 kommentar:

  1. Tack för kommentaren! Vi får hoppas att det blir fler spektakulära nummer med Cirkus Hanz i talang!

    SvaraRadera